FAQ

Voert Be-Con BV ook bodemonderzoeken uit?

Het antwoord is tweeledig. Be-Con BV voert geen bodemonderzoeken uit in het kader van bouwprojecten, de zogenaamde sonderingen. Be-Con BV voert wel bodemonderzoeken uit indien die de eigen werkzaamheden in het kader van bodemsanering kunnen ondersteunen. Deze onderzoeken zijn niet vergelijkbaar met de bodemonderzoeken die door een erkende bodemsaneringsdeskundige worden uitgevoerd in het kader van de wettelijke procedures. 

Wat is het verschil tussen een erkende bodemsaneringsdeskundige en een aannemer bodemsanering?

Eenvoudig uitgelegd is de erkende bodemsaneringsdeskundige de ontwerper (zeg maar architect) van een bodemsaneringsproject en de aannemer is de uitvoerder ervan. De erkende bodemsaneringsdeskundige begeleidt bijkomend de werken van de bodemsaneringsaannemer. Er is daarbij een strikte scheiding tussen beiden. Be-Con BV beschikt zelf over een goede kennis van de wettelijke procedures inzake bodemsanering 

Ben ik verzekerd bij een bodemverontreiniging?

Voor schade aan derden (bijvoorbeeld bij schade bij de buren) dient u bij een bodemverontreiniging uw familiale verzekering te raadplegen. Eigen schade is mogelijk gedekt door uw brandverzekering of een specifieke verzekering voor bodemsanering.

Kostprijs van een bodemsanering?

Een standaardkostprijs in het kader van een bodemsanering bestaat niet. Verschillende factoren spelen een rol in de kostprijs zoals de aard van de verontreiniging en de bereikbaarheid ervan. Maar de meest bepalende factor is de snelheid waarmee de bodemverontreiniging werd ontdekt en er schadebeperkend werd opgetreden. Dit maakt een kostprijs x 10 of zelfs x 100 uit. Snel handelen is dus de boodschap!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x